Traditioneel parket

 

 

TRADITIONEEL PARKET

is de meest ambachtelijke vorm van parketleggen die ver terug gaat in de geschiedenis van houten vloeren. Het wordt ook wel "tapis" genoemd, het Franse woord voor tapijt.


Bij traditioneel parket wordt de parketvloer helemaal in fases vanaf de basis opgebouwd. De basis kan zijn een houten vloer, een zandcement dekvloer of een Anhydriet vloer. Afhankelijk van of er wel of geen vloerverwarming aanwezig is plaatsen wij op de basisvloer een ondervloer van spaanplaat of eiken mozaïek

 

(zie vloerverwarming).


Alvorens wij parket gaan leggen wordt de ondervloer eerst helemaal geschuurd om een zo vlak mogelijke basis te krijgen. Dan wordt gestart met het uitrekenen en uitzetten van alle lijnen om daarna met het plaatsen van het parket te beginnen. Dit kan zijn een stroken vloer of één van de bijzondere patronen die Rotterdam Parket legt.

 

Vele parketvloeren worden verrijkt met een sierlijke band en bies. Ook hier zijn veel variaties in mogelijk. Wanneer het parket gelegd is, wordt het vervolgens glad afgeschuurd. Daarna worden spijkergaatjes en naadjes gestopt en tot slot wordt de vloer afgewerkt met een lak of olie. Verouderd parket wordt niet meer afgeschuurd maar direct met een olie afgewerkt.

 

 

 

 

Rotterdam Parket Traditioneel parket Ouderwetse servicegerichtheid Ons vakmanschap Vloerverwarming en parket Vaste en stille vloer Houtsoorten en patronen Vlechtpatroon Visgraatpatroon
Nil Volentibus Arduum (niets is onmogelijk voor hen die willen)